No module Published on Offcanvas position

Verstandig omgaan met UV-stralen.

Huidkanker is een van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is blootstelling aan de zon. 1 Belg op 6 wordt geconfronteerd met huidkanker voor de leeftijd van 75 jaar.

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-straling. Blootstelling aan UV-straling gebeurt zowel bij blootstelling aan de zon, als bij blootstelling tijdens het gebruik van zonnebanken. Het is dus uitermate belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om huidkanker te vermijden, en verstandig om te gaan met UV-stralen.

Een van de meest effectieve preventieve maatregelen die je zelf kan ondernemen is jezelf goed beschermen tegen de zon. En dit het hele jaar door, niet alleen tijdens de vakantie of wanneer het warm is. Ook een vroeg lentezonnetje bevat UV-straling en kan schadelijk zijn voor onze huid. Om aan te duiden wanneer je jezelf het beste beschermt tegen de zon, introduceren we de term ‘smeerweer’.

Meer info https://www.zorg-en-gezondheid.be/smeerweer (is een officiële website van de Vlaamse overheid)


Wel in de zon of onder de zonnebank, maar op een verantwoorde manier?
U bent professioneel actief binnen het zongebeuren? De Syntra gecertificeerde opleiding 'uitbating van een zonnecentrum' behoort tot de beste binnen Europa. Kijk op welke locatie u zich momenteel kan inschrijven: https://www.syntra-ab.be/opleidingen/uitbater-van-een-zonnecenter of https://www.syntra-limburg.be/opleidingen/uitbater-van-een-zonnecentrum

Vlaamse-zonneconsulenten.be